Onze leveranciers


De echte kok is iemand die ‘s ochtends voor dag en dauw naar de markt gaat en daar bij bekende en betrouwbare leveranciers de beste en verste ingrediënten koopt. Zo wil het verhaal. Dit soort koks woont dan niet in Nederland, in ieder geval niet in Friesland. Ik ben niet bijster enthousiast over de kwaliteit en diversiteit van de waren op markten. Het is een soort casino: je kunt met goede spullen thuis komen, maar meestal valt het tegen.


Waar dan wel heen? Naar winkels met goede spullen, met liefst deskundige en vriendelijke verkopers. Wonderbaarlijkerwijs komen wij dan meestal uit bij ofwel de specialistische detailhandel, ofwel de horecagroothandel; min of meer de twee uitersten.


Kleinkookkunst heeft geen enkel commercieel belang bij de in deze rubriek vermelde leveranciers, noch bij enig andere leverancier. De gegeven kwaliteitsoordelen komen geheel voor mijn rekening.


Een leverancier wordt hier alleen vermeld als hij/zij één of meer in mijn smaakbeleving uitstekende, kwalitatief bovengemiddelde producten levert. Die producten vermeld ik zonder daarmee te suggereren dat andere producten van die leverancier niet goed zouden zijn.


Hoewel ik volgens mijn lieve Ierse nichtje een grumpy old man ben, vermeld ik op deze site geen negatieve ervaringen met leveranciers. Iedereen weet wel dat er meer smakeloos, liefdeloos bereid, kapot gekruid en anderszins verpest voedsel over de toonbank gaat dan goede en smaakvolle producten. Dat is al erg genoeg, daar wil niet ook nog eens zuur over gaan schrijven.


De lijst met leveranciers zal gestadig uitgebreid worden.


Frits Zegers
Chef Kleinkookkunst

Horecagroothandel Sligro
Kaasboerderij De Gelder
Slagerij Biesma
Slagerij Blom

Kleinkookkunst
Entree Specialiteiten Culiteratuur Leveranciers Contact Oude site

Leveranciers